Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı “Ankara Aciller Toplantısı” 13 Mayıs 2022 tarihinde geniş bir katılımla Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlendi. Toplantıya, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Aydın YILMAZ, Ankara İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Burak Bekgöz, Hastanemiz başhekim yardımcıları Op.Dr. Hatice YILMAZ, Uzm.Dr. Uğur Ufuk IŞIN ve Op.Dr. Seray HAZER ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Klinik Eğitim ve İdari sorumluları ve bu kliniklerde çalışan uzman ve asistanlar hekimler katıldı.
Toplantının açılışında Acil Tıp Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Yunsur ÇEVİK yaptığı konuşmada, Acil Tıp Klinikleri ortak toplantılarını, kliniklerin kaynaşması bakımından çok önemli bulduğunu, asistan ve uzman hekimler için bilimsel paylaşım sağlama fırsat verdiğini, Klinik sorumluları arasında da bilimsel bir köprü kurduğunu söyledi. Pandemi sürecinin her aşamasında görev almış, üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, asla yılgınlığa düşmemiş ve hastalara şifa dağıtmaya devam etmiş bir ekibin parçası olduklarını belirten Prof. Dr. Yunsur ÇEVİK, Üniveristemizin yani Mektebi Tıbbiyei Şahane’nin adına yakışır şekilde vatan ve millet aşkıyla çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.
Başhekim Prof. Dr. Aydın YILMAZ da açılış konuşmalarında Acil Tıp Kliniğine verdiği önemi belirterek, hastaneler arasındaki birleşme sürecinden bahsetti. Yeni acil servis hizmet binasının teşkili ile hastanedeki çeşitli birimlerin geliştirilmesi ve planlanan değişiklikler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ortak toplantıların öneminden de bahseden Prof. Dr. Aydın YILMAZ, katılımcılara verimli toplantılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Ankara Aciller Toplantısında, Doç. Dr. Şeref Kerem ÇORBACIOĞLU tarafından ‘Makale Yazma’, Doç. Dr. Seda DAĞAR tarafından ‘Bakış Açımızı Değiştirecek Güncel Literatür’, Dr. Fatma Nur KARAARSLAN tarafından ‘Kıdemliden Yeni Başlayanlara Tavsiyeler’ başlıklı sunumlar gerçekleştirildi. Oldukça verimli geçen ve katılımcıların yoğun ilgiyle takip ettikleri toplantı temenniler ve katılımcılardan gelen bildirimlerle sona erdi.