HASTANEMİZİN NÖROLOJİ KLİNİĞİ TAM TEŞEKKÜLLÜ HİZMETE BAŞLADI
13 Mart 2023

HASTANEMİZİN NÖROLOJİ KLİNİĞİ TAM TEŞEKKÜLLÜ HİZMETE BAŞLADI

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği tam teşekküllü hizmet vermeye başladı.

Klinik yataklı servisinin açılış kurdelesini Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aydın Yılmaz, hastane yönetimi,  diğer kliniklerin eğitim ve idari sorumlu hocaları, Nöroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Osman Korucu ve nöroloji uzman doktorları birlikte kestiler.

Klinik hakkında bilgiler veren Hastane Başhekimi Prof. Dr. Aydın Yılmaz: ''2005 yılında hastanemizin kuruluşundan bu yana nöroloji bölümü halkımıza hizmet vermekte olup 2022 yılında eğitim kliniği olarak hizmet verme kararı aldık ve uygulamaya geçtik. '' dedi.

YER VE KAPASİTE

Yer ve kapasite hakkında da bilgiler veren Prof. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti;  ''Hastanemizde 3 Genel Nöroloji, 1 Dal polikliniği ve 1 Yenimahalle semt polikliniği olmak üzere 5 poliklinikle hizmet vermektedir. Servis ve yoğun bakım yatışı gereken hastalarımız 15 yataklı nöroloji servisi ve gereken durumlarda yoğun bakıma yatırılarak izlenmekte, tedavileri aksatılmadan uygulanmaktadır.''

EKİBİME GÜVENİYORUM

Diğer kliniklerde olduğu gibi nöroloji kliniğinde de çok başarılı olacaklarını kaydeden Başhekim Prof. Dr. Aydın Yılmaz ekibine güvendiğinin altını çizerek klinikte yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Yılmaz; ''Hastanemizde 4 Genel Nöroloji ve 1 Özel Dal polikliniğimiz, EMG ve EEG laboratuarlarımız mevcuttur. Polikliniklerimizde günlük ortalama 350-400 hastaya hizmet verilmektedir. Hareket bozukluğu polikliniğimiz tedavi başarısı ve hasta memnuniyeti açısından ülkemizin önemli merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
EMG laboratuarımız 2 EMG cihazı ile hizmet vermektedir. Kas – sinir hastalığı düşünülen hastalarda sinir iletim çalışmaları, iğne EMG ve VEP çalışması yapılabilmektedir. Nöroloji polikliniğimiz dışında Nöroşirurji, Fizik Tedavi, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi ve Ortopedi bölümlerinden gelen EMG istemleri de karşılanmaktadır. EEG laboratuarımız 4 EEG cihazı ve 4 teknisyenle hizmet vermektedir. Rutin EEG, uykusuzluk EEG’si ve indüksiyonlu EEG çekimleri yapılmaktadır. Çekimler 20-60 dakika kadar sürmekte ve randevu sistemi ile çalışılmaktadır.  Çekilen EEG ‘ler tarafımızca ayrıntılı incelenip raporlanmaktadır.
Branşımızda icap ve nöbet sistemi uygulanmakta olup 7 gün 24 saat tarafımıza ulaşılabilmektedir.
Ayrıca haftanın her günü sağlık kurulu hizmeti verilmektedir.

Tedavi uyguladığımız bazı hastalıklar:
Beyin damar hastalıkları
Baş ağrısı (migren, küme, sinir blokajları)
Epilepsi (sara)
Periferik sinir hastalıkları
Kas hastalıkları
Multipl Skleroz ve benzeri hastalıklar
Uyku bozuklukları
Baş dönmesi
Parkinson hastalığı
Alzheimer ve benzeri demans hastalıkları
Beyin ve omurilik tümörleri ve iltihaplanmaları