''YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI''
25 Nisan 2023

''YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI''
Hastanemiz tarafından ''Yoğun Bakım Hemşireliği sertifikalı eğitim programının 1.'si  düzenlendi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen eğitim programı 24 Nisan da başlayıp  6 Haziran Salı günü sona erecek şekilde 30 iş günü olarak planlandı. Programda alanında uzman 62 Eğitmen eğitim verecek.

Hastane yönetiminin de katıldığı eğitim programının açılışında Yoğun Bakımlardan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Seray Hazer kısa bir açılış konuşması yaptı.

Kürsüye gelen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mine Yekeler ise konuşmasında:  ''Yoğun bakım üniteleri kritik hastaları destekleyerek iyileşmesini amaçlayan, yerleşim biçimi ile hasta bakımı açısından ayrıcalık taşıyan, ileri teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış birimlerdir. Yoğun bakım hemşiresi bireyin fizyolojik, psikolojik, emosyonel ve sosyal dengesini en iyi duruma getirmeyi ve yaşamına doğrudan etki eden bireysel bakımı sağlamayı amaçlamaktadır.'' dedi.

POZİTİF DOKUNUŞA ŞAHİTLİK ETMEK YOĞUN BAKIM HEMŞİRESİNİN YAŞADIĞI DOYUMSUZ DUYGULARDIR.

Mine Yekeler sözlerine şöyle devam etti: ''Bir bebeğin doğuşuna, ölümden dönen bir hastanın yeniden gülüşüne, yürüyemez denilen hastanın ilk adımlarına, bir insanın en mahrem, en muhtaç, en savunmasız olduğu durumlarda ihtiyacı olan özbakımı vermek ve birçok pozitif dokunuşa şahitlik etmek bence  yoğun bakım hemşiresinin yaşadığı doyumsuz duygulardır.

Multidisipliner bir ekibin üyesi olan yoğun bakım hemşireliği iletişim, ekip çalışmasına uyum, liderlik ve karar verme becerisi gibi bilişsel yeteneklerin yanı sıra çeşitli ekipman ve ileri teknoloji cihazları doğru kullanabilmeyi gerektirir.

Programın hazırlanmasında emeği geçen, katkı sunan başta sayın Başhekimimiz, eğitim hemşirelerimiz olmak üzere idareci ve eğitimci arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sertifika programımızın hastanemize, kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Eğitime geçilmeden önce kursiyerlere 70 yıllık kurumsal geçmişi bulunan hastanemizin kısaca tanıtımı yapıldı.