10 KASIM ANMA PROGRAMI
10 Kasım 2020

10 KASIM ANMA PROGRAMI

10 Kasım Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin  82.'inci yıl dönümü münasebetiyle Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir anma programı düzenlendi.

Başhekimlik tören alanında gerçekleştirilen anma programına hastane personelleri katıldı.

Bayrak yarıya indirilerek siren eşliğinde saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve Önemine binaen Hastane Başhekimi Doç. Dr. Davut Akduman bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, insanlık olarak amansız bir salgınla mücadele ettiğimize değinen Doç. Dr. Akduman

“Yüz yıl önceki kahramanlarımızın gözlerindeki ışıltıyı, mücadelelerindeki azim ve kararlılığı

Siz, sağlık çalışanlarında görmek  umut vericidir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Güven ve anlam barındıran "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz"  vecizesine atıfta bulunan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Akduman sözlerine şöyle devam etti.

''Bizler de… Bu paha biçilmez ülkenin aziz evlatları olarak, banisi olduğu emanetine sahip çıkıyoruz.  Ve her ne koşulda olursa olsun, O'ndan öğrendiğimiz gibi, azim ve kararlılıkla görevimizi yerine getirerek, bu emaneti bizden sonraki nesillere en iyi şekilde devretmenin çabası içerisinde olacağız.

Bizlere, Türkiye Cumhuriyeti gibi onurlu bir mirası, mücadele azmini ve kararlılığı, planlı ve sabırla çalışma örnekliğini miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82 yıl dönümünde hasretle anıyor, O'na, Milli Mücadelemiz'deki kahramanlarımıza ve bu toprakları kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Aynı azim ve gayretle mücadele eden tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

3V5A6447.JPG
3V5A6456.JPG