HAP TATBİKATI (yangın) GERÇEĞİNİ ARATMADI
22 Kasım 2023

HAP TATBİKATI (yangın) GERÇEĞİNİ ARATMADI

HABER VİDEOSU SANATORYUM TV'DE. TIKLAYINIZ VE hastanemizin kanalına ücretsiz bir şekilde abone olmayı unutmayınız.

Hastanemizde düzenli olarak gerçekleştirilen ve hazırlanmış olan hastane afet planının uygulanabilirliğini değerlendirmek, değerlendirme sonucunda başarıyı ölçmek, aksaklıkları görebilmek ve gidermek için yeniden planlama yapmayı amaçlayan Hap Tatbikatı (Yangın) gerçeğini aratmadı.

Haberin devamı hastane veb sitemiz ve Hastane Youtube  kanalımız Sanatoryum Tv.'de

HAP organizasyon şemasında yer alan (asil ve yedek) tüm çalışanların sorumlu olduğu tatbikatta olay anında; planlanan sürede, planlanan sayıda kişi ve ekipmanla, planlanan tahliye yollarıyla, planlanan sayıda hastayı tahliye etmek   ederek HAP emir komuta zincirini kırmadan bir bütün olarak çalıştırarak riski en aza indirmek hedeflendi.

B blok  Genel Yoğun Bakım'da gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; Saat 10.30’da B blok  Genel Yoğun Bakım Servisinde Yangın İhbarı alındı ( Kırmızı KOD 4444-Yangın olayı) Genel yoğun bakım servindeki Yatak Başında bulunan elektrik aksamından bilinmeyen bir nedenle yangın çıkmıştı.  Yangına yoğun bakım servis sorumlu hemşiresi H.Kübra ERPAY ünite içerisinde bulunan Y.S.C (halokarbonlu) yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek yangının yayılmasını engelledi. Yoğun bakım servis içerisini yoğun bir şekilde duman kapladı. Servis sorumlusu tarafından ''Sarı KOD'' verildi. Yoğun Bakımdaki Hastalar H Blokta Bulunan yoğun bakım Servisine gönderildi.

Öte yandan yine senaryo gereği  hastanemizin Yangın İhbar Sistemine Genel Yoğun Bakım Servisinde yangın ihbarı geldi.  Olay HAP Başkanına Güvenlik Görevlisi A.Hüsrev SOYDAN tarafından bildirildi. HAP Başkanı  Genel Yoğun Bakım Servisini yangın çıktığını öğrendi. Hap Başkanı Uzm.Dr.Tuğrul KIZILKANAT Olay Yönetim Ekibinin (OYE) HAP Ofisinde toplanmasını Santral ve bilgi işlemden istedi. Bu arada santrale Kırmızı KOD, Mavi  KOD ve Sarı KOD emrini verdi. Santral, personele gerekli olan anonsu yaptı. Kırmızı KOD, Sarı KOD ve Mavi KOD  başlatıldı.

HAP Başkanının emriyle HAP Ofisinde toplanan Olay Yönetim Ekibi, görev yeleklerini giyinip, yaka kartlarını takarak iş akış emrine göre hareket ettiler.

Operasyon Şefi Uzm. Dr. Sadettin SEVİM,(olay yerine gitmeden önce  alt yapı sorumlusunu arayarak o alanın elektrik ve gazını kestirdi) Yoğun Bakımda bulunan Hastaları HAP Başkanının talimatıyla tahliyesini H blok Yoğun Bakım servisine Yönlendirdi. İş Güvenliği Uzmanı Merdan BOZDEMİR, Güvenlik Sorumlusu ve Alan Sorumlusu  olay alanına giderek  burada giriş ve çıkışların güvenliğini kontrol altına aldılar.

Kurumlar arası Koordinasyon Sorumlusu Uzm. Dr.Hatice YILMAZ  112 bilgi verdi.

Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Dr. Osman ÖRSEL toplanan personele ve hastalara gerekli bilgilendirmeyi yaptı.

Olay yerine giden Operasyon Şefi Sadettin SEVİM,yangının söndürüldüğü,ancak yangına müdahale eden personelden birisinin yoğun dumandan dolayı bayıldığı, gelen Mavi KOD ekibinin ilk müdahalede bulunduğunu  ve hasta acil servise gönderildiğini Telsizle HAP Başkanına bildirdi.

İş Güvenliği Uzmanı alanın güvenliğinin sağlandığı telsizle Hap Başkanına  bildirdi.

Planlama  Şefi, Lojistik Şefi ve Finans Şefi Hap Ofisinde bulunarak, ihtiyaç halinde gerekli yardımı yapmak için beklediler.

Operasyon şefi Son durum değerlendirmesini yapıp, yangının tamamen söndürüldüğü,hastaların dosyalarıyla birlikte  H blok Yoğun bakım servise ulaştığını ve durumlarının iyi olduğunu telsizle HAP başkanına bildirdi.

HAP Başkanı kendisine iletilen bütün bilgi, verilerin kontrolünden sonra,Olay Yönetim Ekibi ile birlikte durum değerlendirmesi yaptı.

HAP Başkanının direktifiyle, Halkla İlişkiler Sorumlusu basını durumla ilgili bilgilendirdikten sonra yine HAP Başkanı Santrali arayarak ''Yeşil KOD'' emrini  verip tatbikatı  sonlandırdı.
3V5A0135.JPG