HASTANEMİZDE YAPILAN HEKİMLERE YÖNELİK VEREM SAVAŞI SERTİFİKALI EĞİTİMLERİNİN 2023 YILINDAKİ DÖRDÜNCÜ KURSU DA TAMAMLANDI.
16 Kasım 2023

Sağlık Bakanlığı Tüberküloz Dairesi Başkanlığının yöneticiliğinde (planlama, düzenleme, bütçe, vd.) yapılan bu kurslarda TB Dairesi Başkanlığı tarafından bu eğitimin koordinatörü olarak görevlendirilen Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüberküloz Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Şeref ÖZKARA yaptığı açıklamada; Hekimlere Yönelik Sertifikalı Verem Savaşı Eğitimleri kapsamında 2009 Kasım ayından bugüne kadar Türkiye’de toplam 41 kurs yapılmıştır. Bunların 36’sı Ankara’da Atatürk Sanatoryumu EAH’de düzenlenmiştir. Son olarak 2023 yılında 4 ayrı kursa, 87 hekim katılmıştır. On dört yıllık sürede toplam 1.022 hekim eğitim programına katılmıştır.'' dedi.

Türkiye’de verem savaşı dispanseri hekimlerinin  yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyleyen Prof. Dr. Özkara; ''Bunun yanında, uzmanlık eğitimine katılma ve diğer nedenlerle dispanserden ayrıldıklarından süreklilik sağlanamamaktadır. Bu nedenle sürekli eğitimlerin tekrarı yapılmaktadır. Dispansere yeni başlayan hekimlere de bu eğitimin yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin  bu eğitimlere ev sahipliği yaptığını anlatan Prof. Özkara, ''Hastanemizde 2023 yılında 4 kurs yapıldı. Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi bu eğitimlere ev sahipliği yapmak yanında eğitimi veren kadrosu ile de önemli bir hizmet yürütmektedir. Diğer kurumlardan eğitime katılan 4 hocamıza teşekkür ederiz.

Eğitimde altı günde toplam 30 saat teorik ders ve 6 saat uygulama (tüberküloz laboratuvarı, tüberküloz ve göğüs hastalıkları servisi viziti) yapılmaktadır.

Her kursta ön test, son test ve sertifika sınavı yapılmaktadır. Kurs süresince eğiticiler için yapılan geri bildirimlerden; kursa ait, kursiyerlerin kaldığı otele ait, nakillerle ilgili ve yemeklerle ilgili anketlerden yararlanılmıştır. Bu sayede eğitimlerde ve kurs süresince verilen hizmetlerde sürekli bir gelişme ve kalite yükselmesi sağlanmıştır.

Ülkemizdeki tüberküloz kontrolü programının başarısına bu kursların katkısı vardır.'' şeklinde konuştu.

• thumbnail_mayıs 23 eğitimi.jpg
  • thumbnail_haziran 23 eğitimi.jpg