Klinik İdari ve Eğitim Sorumlusu
08 Şubat 2022

Prof. Dr. Yunsur ÇEVİK
Klinik İdari ve Eğitim Sorumlusu

1975 Elazığ doğumlu. İlk ve orta öğrenimimi Elazığ’da bitirdi. 1998 Yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1998-2000 yılları arasında sırasıyla Zonguldak Çaycuma Karapınar Sağlık Ocağı ve Elazığ Abdullah paşa Sağlık Ocaklarında pratisyen hekim olarak çalıştı. 2005 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi, Acil Tıp Anabilim dalında uzmanlık eğitimini tamamladı. Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Uzman doktor olarak atandıktan kısa süre sonra askerlik görevini yapmak üzere Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesinde görevlendirildi. Askerlik sonrası tekrar döndüğü Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 2010 yılına kadar uzman doktor olarak çalıştı. 2010-2012 yılları arasında Klinik Şef Yardımcısı olarak atandığı Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde görev yaptı. 2011 yılında ‘Doçent’,2018 yılında 'Profesör' unvanı aldı. 2012 yılından itibaren Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğinde Eğitim ve İdari Sorumlusu  görevine atanmış halen aynı görevi yürütmektedir.. Türkiye Acil Tıp Derneği ve Acil Tıp Uzmanları Derneği üyesi aynı zamanda 2015 yılından itibaren Acil Tıp Uzmanları Derneğinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Zehirlenme Çalışma Grubu Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Şu ana kadar 91 adet ulusal ve uluslararası yayınlanmış makale, 164 ulusal ve uluslararası bildiri, çok sayıda kitap bölümü, onlarca kongre ve sempozyumda oturum başkanlığı, konuşmacı, organizasyon komitesi üyeliği, dergi editörlüğü ve çok sayıda dergide bilimsel danışma kurulu üyeliği bulunmaktadır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.