Klinik İdari ve Eğitim Sorumlusu
08 Şubat 2022

Prof. Dr. Yaşar NAZLIGÜL
Klinik Eğitim ve İdari Sorumlusu

1960 Konya doğumlu olup, ilk ve Orta öğrenimini Konya’da bitirmiştir. Ankara tıp fakültesinde Tıp eğitimini tamamladıktan sonra 1984 yılında hekimlik mesleğine Bolu Mudurnu Taşkesti Sağlık Ocağı’nda başladı.
İki yıllık mecburi hizmeti tamamladıktan sonra 1986-1991 İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesinde dahiliye uzmanlık eğitimini tamamladı.  Dahiliye uzmanı Tabip asteğmen olarak askerlik hizmetini 12. Mekanize piyade tugayı Ağrı Asker Hastanesi’nde tamamladı. Akabinde Ağrı Devlet Hastanesinde dahiliye uzmanı olarak çalıştı.
1986 yılında Harran Üniversitesi’ne İç Hastalıkları ‘’Yardımcı Doçent’’ olarak göreve başladı. Harran Üniversitesi’nde yardımcı doçentliği devam ederken, 2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tip Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda yan dal ihtisası yaptı. 2004 yılında ‘’Doçent’’, 2011 yılında ise  ‘’profesör’’ Unvanını aldı. Hastanemizde göreve önce dahiliye klinik şefi olarak atandı. Gastroenteroloji Eğitim Kliniği kurulunca gastroenteroloji Kliniği Eğitim ve idari  görevlisi olarak atanmış ve halen aynı görevi yürütmektedir. İngilizce bilmektedir.
Evli ve Dört çocuk babasıdır.